Kallelse till Årsmöte 2019

Välkommen till 2019 årsmöte med Hilding Mickelsson-sällskapet

I vanlig ordning hålls det i Församlingshemmet intill Rengsjö kyrka. Lördag 23 februari. Mötet startar klockan 14.

Foto Hilding Mickelsson

Sällskapet bjuder på kaffe/te, macka och – 100-årstårta. Två dagar före mötet var det nämligen hundra år sedan Hilding föddes i Ollas i Västra Höle.

100-årsminnet av Hilding kommer firas alldeles påtagligt. I samarbete mellan Rengsjö hembygdsförening, Hälsinglands museum och HM-sällskapet är arbetet med en jubileumsbok om Hilding och hans kulturgärning i full gång.

Fleråriga förberedelser gav till sist frukt, bland annat genom bidrag från Sedwallfonden och Bollnäs kommun. Journalisten Gunilla Kindstrand ansvarar för bokens innehåll och formgivaren Åsa Jägergård  för formgivningen. Flera skribenter medverkar.Boken är tänkt att bli en lättillgänglig skildring om en av Hälsinglands främsta fotografer och naturskildrare. Hildings bilder ska dominera. Tonvikten ligger på mindre kända och opublicerade foton. Bildarkivet är enormt!

Gunilla Kindstrand gästar mötet. Hon berättar mer om det intensiva arbete som nu pågår. Målsättningen är att boken ska släppas till sommarfesten på hembygdsgården 14 juli.

Ifall tidsplanen inte håller ända in i mål – det är 100-årsjubileum hela 2019!

I mån av tid efter Gunillas medverkan lovar sonen Erik visa upp ytterligare någon av de diabildserier Hilding plockade ihop till föreläsningar under de sista åren av sitt liv.

Än en gång välkommen,

styrelsen genom Olle Hildingson

PS. Vi är glada  för mötesanmälan till Olle senast måndag 18 februari. Mejla eller ring:

olle@hildingson.se       070 566 32 72

Var vänlig betala medlemsavgiften för 2019 på Plusgiro 125 65 11 – 5, och gör det gärna nu, så det inte blir bortglömt. (Se inbetalningskort bifogad fil)

Medlemsavgiften är 100 kr för enskild medlem, 150 kr för familj och 250 kr för föreningar och organisationer. Lämnas gåva utöver medlemsavgiften tillfaller detta Hilding & Adelés Minnesfond, vars syfte är att stödja och hedra fotografer, som verkar i Hildings anda.

Meddela oss gärna om ni har e-mejl adress eller har bytt sådan. Sänd till erik.hildingson@telia.com så kan vi göra utskicken snabbare och billigare .

This entry was posted in Hilding Mickelsson Sällskapet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>