2018 års Hildingdag

2018 års Hildingdag

Årets Hildingdag gick av stapeln den 8 juli på Hembygdsbyn Västerbyn i Rengsjö.

Trivselkvällen bjöd på varmt och vackert väder som besökarna fick njuta av medan de gick den traditionella tipspromenaden på gårdstunet. I Hildingrummet fanns det nya uppsatta fotografier av Hilding Mickelsson att titta på. På logen visades bland annat Albert Viksterns dikt ”Skogen”, illustrerad av Hildings fotografier, med en ljudinspelning där Hilding läste upp dikten. Film av Berndt Persson visades, samt berättade Fotografen Johanna Syrén, Lokomotiv om sitt senaste spännande projekt ”Växlingar”. En utställning där Johannas och Hildings fotografier ställs ut tillsammans. Johanna nämnde även att utställningen troligen kommer att visas på Hembygdsbyn i samband med nästa års Hildingdag!  Anna Hildingson Edling visade fotografier ifrån hemsidan och berättade om Hildings bildskatt. Göran Bratt, Hilding Mickelssons Sällskapets ordförande, presenterade och delade  ut fina priser till vinnarna av tipspromenaden och lotteriet.

Hilding Mickelssons Sällskapet tackar för visat intresse och önskar alla en trevlig fortsättning på sommaren, och vill med det passa på att bjuda in till nästa års 2019 Hildingdag- 100- års jubileum!! 

Text och foto: Anna Hildingson Edling

 

 

This entry was posted in Hilding Mickelsson Sällskapet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>