H M Sällskapets SyfteSyfte
Hilding Mickelsson Sällskapet är en ideell förening, som har till syfte att minnas och hedra naturfotografen, författaren och filosofie hedersdoktorn Hilding Mickelsson för hans mycket betydelsefulla dokumentation i bild och skrift av Hälsinglands kulturarv. Sällskapet vill med sin verksamhet fortsätta att verka i Hilding Mickelssons anda. Sällskapet avser att ansvara för förvaltningen av Hilding Mickelssons stora efterlämnade bildskatt.

Efter kontakt med Hälsinglands Museum finns det gott hopp om att en överenskommelse, som innebär att Hilding Mickelssons unika bildskatt ska få en långsiktligförvaring hos museet. Det skulle innebära att bilderna också kan bli tillgängliga för bl.a. intresserade forskare.

Huvuddelen av Hilding Mickelssons bildsamlingar är sedan november månad 2003 deponerade hos Hälsinglands museum. Det rör sig enligt grova uppskattningar om 150|000 negativ/diapositiv och 10|000 pappersbilder. Museet har fått projektpengar för att i ett första skede få fram optimala förutsättningar för att bevara bildsamlingen för framtiden. Museet vill ta ett helhetsgrepp på förvaring av bilder eftersom man sedan tidigare har bilder i sin ägo. Projektpengar används också till en studie på hur man bäst ska kunna katalogisera och göra Hilding Mickelssons bilder sökbara. En sak står klar redan från början: Det blir ett jättejobb!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>