Kallelse till Årsmöte 2017 på Hälsinglands museum

Välkommen till Hälsinglands museum i Hudiksvall, lördag 18 februari klockan 14 Årsmöte och rundvisning.

Kallelse till Årsmöte 2017
Tiden går och snart åter dags för årsmöte med sällskapet. Som alla gånger tidigare har vi mötet den lördag som ligger närmast den 21 februari – Hildings födelsedag och namnsdag. Den här gången flyttar vi dock mötet från Rengsjö till Hälsinglands museum i Hudiksvall. 

Anmäl deltagande till Olle Hildingson per mejl eller telefon senast onsdag 15 februari.
olle@hildingson.se Tel: 0705663272

Ann Blomdalh på Hälsinglands Museum visar ett arkiv med del av Hildings bilder osorterade bilder

Ann Blomdalh på Hälsinglands Museum visar ett arkiv med del av Hildings bilder osorterade bilder Hälsinglands Museum. Foto: Anna Hildingson Edling

Anledningen är att vi vill visa hur museets mångåriga arbete med digitaliseringen av Hildings enorma bildsamling nu börjar ge frukt på allvar även utanför museivärlden.
Mer än 10 000 av Mickels bilder är numera sökbara i din dator, läsplatta och smarta telefon sedan museet moderniserat sin bildlagring. Kolla på adressen: www.digitalmuseum.se

Välkommen till Hälsinglands museum i Hudiksvall, lördag 18 februari klockan 14. Museet har öppet för allmänheten kl. 12-16.
Det går alltså utmärkt att komma tidigare än 14. Om programmet drar över stängningsdags får vi stanna kvar till vi är klara.

Så här har vi tänkt programmet:
Kaffe/te i museets reception (eventuellt i annan lokal beroende på antal deltagare).
Museet vill för sin planering gärna veta hur många som kommer. De som anmäler sitt deltagande har en smörgås reserverad!
Ca 14.30 Joel Bergroth, museets digitala samordnare, berättar om det tidskrävande arbetet med att katalogisera Mickels bilder och visar hur man hittar inlagda bilder på nätet. Nu finns mer än 10 000 motiv att kolla in!
Alla som så önskar erbjuds även att besöka det klimatanpassade arkiv som blev verklighet efter donationen av Hildings bildsamling. Ann Blomdal, som har arbetat många år med bilderna är med på rundvandringen.
När visningen är klar, omkring 15.30, avrundas programmet med sällskapets årsmöte.

Välkomna önskar styrelsen
Anmäl deltagande till Olle Hildingson per mejl eller telefon senast onsdag 15 februari.
olle@hildingson.se Tel: 0705663272

Var vänlig betala medlemsavgiften för 2016 på Plusgiro 125 65 11 – 5.
Medlemsavgiften är 100 kr för enskild medlem, 150 kr för familj och 250 kr för föreningar och organisationer. Lämnas gåva utöver medlemsavgiften tillfaller detta Hilding & Adelès Minnesfond, vars syfte är att stödja och hedra fotografer, som verkar i Hildings anda.

Meddela oss gärna om ni har e-mejl adress eller har bytt sådan. Sänd till erik.hildingson@telia.com så kan vi göra utskicken snabbare och billigare.

Styrelsen för Hilding Mickelsson Sällskapet har under verksamhetsåret bestått av:
Ordförande: Göran Bratt, Vice ordförande: Anna Hildingson Edling
Sekreterare: Lars-Holger Röstlund, Kassör: Erik Hildingson, Övriga ledamöter: Olle Hildingson, Gunilla Stenberg och Ingela Broström.

Suppleanter: Lars Nylander  Jens Hildingson.
Revisorer: Roland Laurin och Maj Anita Persson och som ersättare Anita Blomqvist och Björn Mårtensson
Valberedning: Christina Tylöskog/Berg, Gunnar Hägglund och Margareta Sosnierz, förstnämnda sammankallade

This entry was posted in Hälsinglands Museum, Hilding Mickelsson Sällskapet, Medlem. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>