Årsmöte 2015

 Årsmötet med Hilding Mickelsson Sällskapet hölls lördagen den 21 februari 2015 på Församlingshemmet i Rengsjö. 

Efter de sedvanliga årsmötesförhandlingarna bjöd Hilding Mickelsson Sällskapet på fika till musik med dragspel, fiol och nyckelharpa, framfört av ”Hildings Spelmän”. 

Fika till musik med dragspel, fiol och nyckelharpa, framfört av ”Hildings Spelmän”. Foto Anna Hildingson Edling

Fika till musik med dragspel, fiol och nyckelharpa, framfört av ”Hildings Spelmän”. Foto Anna Hildingson Edling

Ingela Broström, Gävle (Byggnadsantikvarie vid länsmuseet) visade bildspel och berättade om  Världsarvet Hälsingegårdarna, där Hilding Mickelssons dokumentation har haft stor betydelse för att skapa den förståelse som förde gårdarna in på Världsarvslistan. Ingela hälsades även speciellt välkommen som ny styrelsemedlem i Hilding Mickelsson Sällskapet.

Ingela Broström (Byggnadsantikvarie vid länsmuseet) berättar om Hälsingegårdarna som blev Världsarv.

Ingela Broström (Byggnadsantikvarie vid länsmuseet) berättar om Hälsingegårdarna som blev Världsarv.

Ingela Broström tackas för föreläsningen med blomster och "Hälsinge Runor". Foto: Anna Hildingson Edling

Ingela Broström tackas för föreläsningen med blomster och "Hälsinge Runor". Foto: Anna Hildingson Edling

Filmaren Berndt Persson, Hudiksvall  bidrog  med filmvisning där Hilding Mickelsson deltog och tackades för filmvisning av HMs Sällskapets sekreterare Lars-Holger Röstlund, Bollnäs.

Filmaren Bernt Persson, Hudiksvall bidrog med filmvisning
Filmaren Berndt Persson, Hudiksvall bidrog med filmvisning
Filmaren Bernt Persson, Hudiksvall tackades för filmvisning av HMs Sällskapets sekreterare Lars-Holger Röstlund, Bollnäs.

Filmaren Bernt Persson, (T.v.) Hudiksvall tackades för filmvisning av HMs Sällskapets sekreterare Lars-Holger Röstlund, Bollnäs.

Även ”Hildings spelmän” avtackades speciellt för att med sin traditionella medverkan under många år och sammankomster ha spridit glädje med sin musik, med en tavla fotograferat av Hilding Mickelsson.  T.v HMs ordförande Göran Bratt . "Hildings spelmän" avtackades speciellt för att med sin traditionella medverkan ha spridit glädje med sin musik, med en tavla fotograferat av Hilding Mickelsson. Foto: Anna Hildingson Edling

”Hildings spelmän” avtackades speciellt för att med sin traditionella medverkan ha spridit glädje med sin musik, med en tavla fotograferat av Hilding Mickelsson.  T.v HMs ordförande Göran Bratt . Foto: Anna Hildingson Edling
Information från Hälsinglands Museum om vad som hänt sedan föregående årsmöte, när det gäller vården av Hildings unika bildskatt. Hälsinglands museum disponerar Hildings bildskatt om minst 150 000 negativ och bilder. Till dags dato har drygt hälften av bildsamlingen registrerats, uppordnats och digitaliserats. Skanningen sker hos Arkion i Bollnäs.

Text & Foto: Anna Hildingson Edling

This entry was posted in Hilding Mickelsson Sällskapet, Medlem. Bookmark the permalink.

2 Responses to Årsmöte 2015

 1. Alf Wikman says:

  Tänkte bara informera dig om att om medlemmarna i sällskapet vill ha tips på en utflykt i sommar så kan de kanske ha intresse av att det i Njutånger kommer att vara en utställning på Sven Gillsäter-bilder. Fotona är inramade tavlor i olika storlekar och utställningen arrangeras av mig i samarbete med hembygdsföreningen i Njutånger. Att jag håller i det här är att jag har tavlorna. Hur många som ställs ut vet jag f n inte. Det blir så många som får plats och det lär i alla fall bli ett 40-tal. Att det blir i Njutånger beror ju på att Sven var från Njutånger. Att jag är med på ett hörn beror på att jag är uppväxt i samma by som Sven och att jag har 141 tavlor av honom. Platsen är f d Nordmyraskolan,numera kallad Oppibygdagården och som ligger i Nordmyra mellan Njutånger och Nianfors. Utställningen pågår mellan 6-24 juli varje dag mellan kl 11-16. Sommarjobbande ungdomar säljer kaffe och smörgåsar m m. Tänkte tala om detta så att medlemmarna får info i tid för sin planering. (Olle vet nog vem jag är sedan jag jobbade på HT.) Hälsningar Alf Wikman,tel 0650-567541.

  • Anna Hildingson Edling says:

   Hej Alf!
   Det låter som en mycket sevärd utställning som vi gärna gör reklam för här på sidan. Har du någon affisch eller utskick som jag kan lägga in?
   MVH Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>