Hildingdagen 3 juli 2012

Hildingdagen 3 juli 2012

Hildingdagen på Rensjö hembygdsby Västerby blev en mycket minnesvärd kväll som Hilding Mickelsson Sällskapet anordnade. I år är det 10 år sedan Hilding Mickelsson gick ur tiden, så vi passade på att hedra hans minne med att bland annat göra en Nyinvigning av Hildingrummet i Regnellsgården, med nya fotografier på väggarna och bildspel. 

 

Lars Eric Ericsson, Erik Hildingson och Olle Hildingson Foto: Anna Hildingson Edling

Lars Eric Ericsson, Erik Hildingson och Olle Hildingson sitter på trappan till Regnellsgården där det var nyinvigning av Hildingrummet.

Vi började sommarkvällen med att gå den traditionella tipspromenade runt i hembygdsbyns vackra miljö, där många även passade på att köpa en god fika på hembygdsbyns kaffeservering, medan de klurade på svaren.

Därefter var besökarna inbjudna på Logen där Hilding Mickelsson Sällskapets ordförande Lars Eric Ericsson hälsade alla välkommna och berättade om nuläget om vad som händer med Hilding Mickelsson enorma bildsamling. Berndt Persson visade nyredigerad film om Hilding på logen. Alltid lika roligt och härligt att se Hilding på film, höra hans stämma och se hans finuliga leende.

Och mer minnen skulle väckas till liv då kvällens tävling skulle avgöras. Anna Hildingson Edling berättade om ideén och tanken bakom att förmå folk att skriva ned sina minnen av Hilding Mickelsson och hans skapande. Anna passade på och berättade en del av minnerna som folk har skickat in till hemsidan: Mitt bästa minne av Hilding . Anna uppmanar folk att fortsätta att skriva sina minnen om Hilding och skicka in dem. Det kan du göra här!

Einar Evertsson, Västra Höle, Rengsjö vinnare av tävlingen berättade med mycket stor inlevelse om sitt minne av Hilding och den speciella upplevelsen som han fick uppleva tillsammans med honom. Passande nog vann Einar Hilding Mickelssons världsberömda fotografi ”Lappugglan anfaller”. Spelmännen spelade nyckelharpa till bildspel och en av ”Hildings Spelmän” Gunnar Hägglund passade på å berätta om ett av sina minnen, om hur Hilding inspirerade Gunnar som grabb att börja odla och att det intresset hade varat livet ut tack vare Hilding, berättade Gunnar. Ja, att inspirera människor och skapa intressen hos folk hade Hildingen en enorm förmåga att göra. Kvällen fortsatte med att minnen berättades och vi insåg snart det vi länge anat, att Hilding Mickelsson har satt sina spår i folk och Hälsingarnas hjärtan.

Vid tangenterna & foto Anna Hildingsson Edling, Hildings barnbarn, samt Erik Hildingson foto.

This entry was posted in Hilding Mickelsson Sällskapet, Rengsjö hembygdsförening, Tävling. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>