Referat från årsmötet 2006

2006-03-01 Årsmöte 2006

Referat från årsmötet 2006

Bidrag till digitalisering av Hildings bilder
Hilding Mickelssonsällskapet höll årsmöte i Församlingshemmet lördag 25 januari, fyra dagar efter Hildingdagen och tillika hans födelsedag. Stadgarna säger nämligen att årsmötet ska hållas på Hildingdagen eller närmast följande lördag.
Flaggan vajade vackert på stången utanför. Hilding hade alltid svenska flaggan i topp när han och hustrun Adéle bjudit folk till Sunnanåker. De log säkert i sin himmel när barnbarnet Jens hissade flaggan till deras minne.
Mötet inleddes precis som tidigare årsmöten med musik på dragspel, fiol och nyckelharpa.
Ordföranden Lars-Eric Ericsson hälsade omkring 35 medlemmar välkomna denna underbart vackra februarilördag.

Förhandlingarna var snabbt avklarade. Kassören redovisade det gångna årets räkenskaper och revisorerna hade inga anmärkningar. Styrelsen omvaldes i sin helhet.
Ordföranden gav en glädjande rapport på uppdrag av Gunilla Stenberg som inte kunde närvara på grund av vernissage vid museet i Hudiksvall. Det är att museet nu fått det första stora bidraget för att kunna starta arbetet på allvar med att rädda Hilding Mickelssons bildskatt till eftervärlden.
Summan är 600 000 kronor och gör det möjligt att börja skanna den stora negativ- och bildsamlingen. Målet är att alla Hildings efterlämnade bilder ska lagras digitalt och därmed bli sökbara på internet.
Försäljningen av almanackor har inbringat mer än 30 000 kronor och försäljningen pågår fortfarande till reducerat pris. Det innebär att inkomster och utgifter kommer att gå ungefär jämnt ut.
Målet är en ny almanacka nästa år och att försäljningskanalerna då ska leda till ökad försäljning. Allt överskott kommer att gå till Hälsinglands museums arbete med Mickels bildsamling.

Efter kaffe och smörgås avrundade filmaren Berndt Persson, Hudiksvall med att visa en av sina många filmer med Hilding Mickelsson som berättare. Den här gången gick Hilding runt på ägorna vid Albert Vikstens författartorp vid sjön Ängratörn i norra Hälsingland. Som alltid kändes berättaren väldigt närvarande.
 

 

This entry was posted in Äldre inlägg, Hilding Mickelsson Sällskapet, Medlem and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>