Hilding Mickelsson projektet

Inlagd 2006-12-01

Hilding Mickelsson-projektet
 
Efter två förstudier, i form av Intryck Hälsingland-projekt, har Hälsinglands museum nu genom finansiering från Sparbanksstiftelsen Nya, Kulturrådet och Arbetsmarknadskontoret, Bollnäs kommun kunnat driva arbetet med denna fantastiska bildsamling vidare. Budgeten är på ca 2 miljoner.
Vi har inlett etapp 3 av Hilding Mickelsson-projektet, den etapp då vi praktiskt börjar arbeta med samlingen. På museet arbetar tre personer på heltid med projektet. Uppordning, numrering och indelning i kategorier sker på museet och bilderna flyttas därefter till Bollnäs för skanning och registrering.
Eftersom Hilding Mickelsson lämnade efter sig en stor samling behöver vi vara många som gemensamt arbetar för att samlingen ska bli sökbar. Vi har därför inlett ett samarbete med Arkion-SVAR i Bollnäs som ska hjälpa oss med detta. Arkion har erfarenhet av att digitalisera material och 5-10 personer ska arbeta med bilderna där. Det är värdefullt att registreringen sker i Bollnäs eftersom en stor del av bilderna har motiv från den trakten. Identifikationen av de omärkta bilderna kommer därmed att underlättas.
Uppordningen av pappersbilderna är klar och digitaliseringen ska nu ta sin början. Parallellt med detta arbete söker vi även finansiering för ombyggnation och klimatanpassning av bildarkivet. Detta är viktigt för att vi ska kunna långtidsförvara originalmaterialet på bästa sätt. Arbetet går alltså vidare och förhoppningen är att vi under nästa år ska kunna göra delar av samlingen sökbar via vår hemsida.

Kontaktperson för Hilding Mickelsson-projektet:
Monica E Blomqvist
Projektledare
Tfn: 0650-196 13
E-post: monica.blomqvist@hudiksvall.se

 

This entry was posted in Äldre inlägg, Hälsinglands Museum and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>