Medlemsbrev 2005

Till medlemmarna i Hilding Mickelsson-sällskapet
Hilding Mickelsson lämnade efter sig en unik bildskatt med många olika teman. Där finns åtminstone 135 000 negativ och fotografier i stort och smått.
Han fångade Hälsinglands natur och bebyggelse under mer än ett halvsekel.
Hans kamera förevigade också många av de 1900-talsmänniskor som tillsammans bidragit till att Hälsingland blivit det kulturlandskap det är i dag.
Alla ni som på ett eller annat sätt lärde känna Hilding, kanske under hans många och föreläsningsturnéer landet runt, vet också att han lade ner enorm energi och tid på att komma nära djur och fåglar med sina kameror.
Hilding Mickelsson-sällskapet har med välvilligt bistånd av Hälsinglands museum i Hudiksvall samt Ljusnan och Gefle Dagblad tagit fram en väggalmanacka för 2006. Den innehåller bilder från ett Hälsingland som nu är historia men som finns bevarat i den bildsamling museet numera har i sin vård.
Sällskapets förhoppning är att almanackan ska komma igen med nya teman år från år. Allt överskott från försäljningen går till museets arbete med att rädda bildsamlingen åt eftervärlden där digitalisering är en viktig del för att bilderna ska bli sökbara i dator.
Medlemmar i Hilding Mickelssonsällskapet erbjuds köpa almanackan för 80 kronor. För övriga är priset 120 kronor. 40 kronor för porto tillkommer (upp till två almanackor).
Almanackan går också att köpa hos Hälsinglands museum i Hudiksvall, hos tidningen Ljusnan i Bollnäs och hos Gefle
Dagblad i Gävle.
Du beställer en eller flera almanackor genom att sätta in beloppet på sällskapets postgiro.
Medlemmar betalar 120 kr inklusive porto. Två almanackor kostar 200 kronor. Icke medlemmar betalar 160 kronor inklusive porto, två kostar 280 kronor.
Sällskapets postgironummer är 125 65 11 – 5.( Var noga med att skriva namn och adress!)
Vi vill redan nu påminna om sällskapets årsmöte i församlings-huset i Rengsjö lördagen den 25 februari 2006. Vi börjar kl 15. Separat inbjudan till alla medlemmar skickas ut efter årsskiftet.
Besök gärna hemsidan: www.hildingmickel.com (* nu ny adress http://hildingmickelsson.se webmaster anmärk)

This entry was posted in Äldre inlägg, Hilding Mickelsson Sällskapet, Medlem and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>